K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő

ismeretanyag

A K&H Csoport fontos feladatának tekinti, hogy a fiatalok, gyermekek pénzügyekben való jártasságához aktívan hozzájáruljon, és mindezt naprakész ismeretanyaggal, a diákok számára kedvelt formában tegye. Úgy láttuk, hogy a korábbi mese felett elrohant az idő, ezért a benne foglalt tartalmat aktualizáltuk: nem mehetünk el szó nélkül a világunkat alakító digitalizációs trendek mellett, amely épp olyan nagy hatást gyakorolt a pénzügyekre, mint az élet más területeire. Fontosnak tartottuk ugyanakkor, hogy az ismeretanyag csak minőségben változzon, mennyiségben ne, így azon nem kell aggódnotok, hogy a feldolgozása több időt vesz majd igénybe. A kedvelt mesefilmes forma változatlan, így technikai háttérben sem igényel többet, mint elődje.

A korábbi évekhez hasonlóan a videó sorozat mellett számos segédanyag áll rendelkezésetekre, amely mind a pénzügyi ismereti tudás játékos feldolgozását segíti. A vetélkedőhöz kapcsolódó összes ismeretanyagot lentebb találjátok.

vigyázz#KáPé vlog

A K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő megújult ismeretanyagában KáPé, a fiatal blogger a fiatalokhoz közelálló stílusban mesél arról, hogy milyen apró-cseprő kalandokba keveredik a pénzügyek elsőre kissé zavaros területén. Vlogján az anyagiakkal kapcsolatos tanulságokat mindig személyes és vicces történetekbe ágyazza, így szórakoztatóbb, a tanulást megkönnyítő formában jut el az információ a gyerekekhez.

oktatási segédanyag

Mindig nehéz kérdés, hogy szakirányú óra hiányában mikor és hogyan foglalkozhatnak a tanárok és diákok a pénzügyi ismeretekkel. A módszertani oktatóvideó-sorozatunkban arra adunk ötleteket, hogy hogyan lehet beépíteni a pénzügyek oktatását például a matematika, környezetismeret, a technika és életvitel órák tanmenetébe vagy a délutáni foglalkozások tematikájába.

feladatok

Minden tanévben elérhetővé tesszük az előző év vetélkedőjének középdöntős feladatsorait, így láthatjátok, hogy milyen típusú feladatokat kell megoldania a középdöntőbe jutó diákoknak.
3-4. osztály
3-4. osztály
Mi a különbség a megtakarítás és a befektetés között? Mikor érdemes hitelt felvenni? Tudod a válaszokat? Tedd próbára magad a tavalyi középdöntős feladatokkal!
letöltés
5-6. osztály
5-6. osztály
Miért érdemes biztosítást kötni? Kinek milyen befektetési formát célszerű választani? Tudod a válaszokat? Tedd próbára magad a tavalyi középdöntős feladatokkal!
letöltés
7-8. osztály
7-8. osztály
Tudod mit takar a hitelbírálat, vagy a kamatperiódus? Másodpercek alatt kiszámolod, hogy 1 dollár hány forint? Tedd próbára magad a tavalyi középdöntős feladatokkal!
letöltés
7-8. osztály
9-11. osztály
A kisujjadban van az érvelés és az activity sem jelent gondot? Na és mindez pénzügyi területen? Tedd próbára magad a tavalyi középdöntős feladatokkal!
letöltés

kérdezz minket!

Amennyiben kérdésed van a vetélkedővel kapcsolatban, keresd bátran szervező kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken!
telefon: (06 1) 279 3901 | mobil: (06 30) 525 9520 | e-mail: kh.vigyazzkeszpenz@lwpk.hu